Silindirsiz Patates Sünger Silindiri


patates kızartması tarifi malzemeleri

  • 1 kg haşlanmış patates
  • 6.5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 anlık sanal paket
  • 1.5 çay kaşığı tuz

yukarı

  • 2 yumurta
  • kimyon
  • Susam

Yumuşacık patatesli kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Önce patatesleri iyice haşlayın ve ardından bir süzgeçten geçirin veya rende ile ezin.
  2. Daha sonra üzerine iki su bardağı ılık süt, sıvı yağ ve tereyağını ekleyip biraz karıştırdıktan sonra üzerine mayalı tuzu ve unu ekleyip iyice yoğurun ve bir saat bekletin.
  3. Hamurumuzu 8 eşit bezeye yuvarlayalım ve yağlı kağıt serili 2 tepsiye aralıklarla 4’er parça olacak şekilde yerleştirelim.
  4. 5 dakika bekleyip üzerlerine yumurtaları koyup parmak uçlarımızla bastırarak açalım.
  5. Üzerine susam ve çörek otu serpelim ve fan modunda 200 derecede iki tepsiyi birbirine atarak pişirelim.
  6. Porselen tepsileri güzel bir altın kahve rengine çevirebiliriz bu arada fırından çıkardıktan sonra üzerlerine tereyağı serpip yumuşacık ve lezzetli servis edelim 🤗🤗.

Fotoğraflı yuvarlanan yumuşacık patatesli kek tarifi yok

  • tatlı tarifi
  • çörek
  • silindir
  • oklava
  • kek tarifleri
  • Patates
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tarifler
  • Gıda
  • hiç kimse”
  • narin

sonraki haber:

Hamur işleri tam tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın