Şekerpare tarifim herkesin kutusu hazır


Şekerpare tarifimin malzemeleri herkesin kutusu hazır

  • 3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı üzerine 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (2,5 su bardağından sonra ekleyin)

şerbet

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Herkesin kutusu hazır Şeker Pare tarifimi nasıl yaparım?

yemebaskı tarifi

  1. Şerbetin soğuması için önce şerbeti hazırlayalım ve kenara alalım. Şurup kaynadığında birkaç damla limon suyu ekleyin ve ocaktan alın.
  2. Un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın, unu ekleyin ve yoğurun. 2. 5 bardaktan sonra kontrollü bir şekilde ekleyelim, kıvamı düzgün olsun ama elle yapışkan olmasın.
  3. Un miktarı markaya göre değiştiği için yaklaşık 2,5/3 su bardağı kadar ayarlayalım.
  4. O zaman kendi ellerimizle uzun ve ince bir şekil yapalım tavsiyem şerbeti iyi çekebilmesi için fazla dışbükey olmasın.
  5. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 20/25 dakika altın sarısı olana kadar fansız pişirelim.
  6. Tatlı çıktıktan sonra sıcakken başka bir tepsiye alalım ve üzerine soğuk şerbeti yavaş yavaş dökelim, üzerini örtüp birkaç saat dinlendirelim.

Not: Bir gün önceden yapılırsa ertesi gün çok daha lezzetli olur. Yapan herkesin eline sağlık ❤️.

Fotoğraflı göğüs Şekerpare tarifine herkes hazır

  • “herkes
  • tatlı tarifi
  • hazır
  • kek tarifleri
  • göğüs
  • şeker kamışı
  • şerbet tarifleri
  • uçurumlar
  • Tarifim
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

badem şekeri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın