İrmik Hira Tatlısı Tarifi, İrmik Hira Tatlısı Nasıl Yapılır?
Önce suyu hazırlayalım. Uygun bir tencerede su ve şekeri kaynatalım.
Hamurdan başka bir şey ekleyip iyice karıştıralım.
Unu azar azar ekleyip yoğuralım.
Kıvama gelince fındık parçalarını alıp saralım ve bir tepsiye dizip irmiğe batıralım.
Hamurun tamamı için aynı yöntemi kullanalım.
170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Pişirdikten sonra ilk sıcaklık yükseldiğinde suyu dökelim.
Şerbet soğuk ve sıcak lezzetli olacaktır.
Suyu düzgün bir şekilde emmesi için en az dört saat dinlendirin.
Hira’nın Tatlıları servise hazır.
Deneyenlere bol şans 😍
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]