adlandırılmış


ekmek tarifi malzemeleri

hamur için

  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1.5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

batmak;

  • Yarım çay bardağından biraz az pekmez
  • Yarım su bardağından biraz az su
  • 1 çay kaşığı un
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

Ekmek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. İlk olarak yoğurmak için bir kaba ılık suyu alıyoruz. Mayamızı ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Unumuzu yavaş yavaş elimizle yiyelim. Unun yarısını dökün, tuzu ekleyin ve kalan unu kontrollü bir şekilde ekleyin.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz.
  4. 45 dakika hamurun üzerini örtelim. Susamı tavaya alıp yakmadan ısıtıyoruz. Susamları mutlaka kızartalım yoksa ekmeğin üzerine dökülecektir.
  5. Simide kolayca daldırabileceğimiz bir kapta su ve pekmezi karıştırıp unu ilave ediyoruz. İyi yemek yiyoruz.
  6. Mayalı hamurumuzu tezgaha alıp 6 eşit parçaya bölüyoruz.
  7. Her bezeyi yaklaşık olarak fitil haline getiriyoruz. Daha sonra bu fitili 2 ye katlayıp sarıyoruz, iki ucunu birleştirip ekmek şekli veriyoruz.
  8. Keklerimizi önce pekmezli suda sonra susamda buluyoruz. Tam bu anda beagle’lara kolayca son şeklini veriyoruz ve onları biraz daha genişletiyoruz. Hamur ıslak olduğu için çok kolay.
  9. Bu aşamada 240 derecelik fırında ekmeğimizi pişireceğimiz tepsiyi yerleştirip tepsi ve fırını birlikte ısıtıyoruz. Yağlı kağıt koymazsak üzerini kızartırsak daha iyi olur ama yapışma riskinden kaçınmak isterseniz koyabilirsiniz. Ekmeği doğrudan sıcak tepsiye koyarsak daha gevrek olur.
  10. Isınmış tepsiyi çıkarıp çörekler soğumadan tepsiye diziyoruz, simitleri elimizle bastırarak havlarını alıyoruz ve fırına gönderiyoruz.
  11. Fırının hızına bağlı olarak yaklaşık 10 12 dakika içinde 240 derecede ters çevrilerek pişmeye bırakıyoruz, kirli olup olmadığını, sıcak ve sıcak servise hazır olup olmadığını kontrol etmeyi ihmal etmiyoruz. Keyfini çıkarın 🤗.

Resimli Simit Tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • adlandırılmış
  • ekmek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Ayrfrida tuzlu kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın