pasta tut


tart kek tarifi malzemeleri

Kek için:

  • 2 yumurta
  • 1.5 çay kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı un
  • 1 çay kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası
  • 1 poşet kabartma tozu

Kremayı hazırlamak için:

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un (dolu değil)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

Kek tart tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz, yağ ve sütü ekleyip devam ediyoruz.
  2. Kakao, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyin ve çırpın.
  3. Kek karışımını her tarafını yağladığımız tart kalıbına ortasından başlayarak yavaş yavaş dökün.
  4. Her tarafa eşit dağılmasını garanti ediyoruz.
  5. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza gönderiyoruz ve pişiriyoruz. Pişirme süremiz yaklaşık 15 dakikadır.
  6. Kekimiz hazırken muhallebiyi un, şeker ve süt ile pişiriyoruz ve muhallebi koyulaşınca ocağı kapatıyoruz.
  7. Margarin ve vanilyayı ekleyip biraz çırpın, soğumaya bırakın.
  8. Kek ve tatlı soğuyunca ortadaki boşluğa muhallebiyi döküyoruz.
  9. Süslemek için pasta süsleri, ceviz ve muzları koyuyoruz (dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz).
  10. Buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

tart kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • keskin
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

elma topları

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın