Tam Çift Kişilik


Tam fasulye sosu tarifi için malzemeler

  • 500 gram yeşil fasulye
  • 1 orta boy soğan
  • 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
  • 2 orta boy domates
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • tuz
  • karabiber

yukarı:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Fasulye sosu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Fasulyeleri ve soğanları ince ince doğrayın.
  2. Daha sonra geniş bir tencereye 6-7 yemek kaşığı zeytinyağını dökün.
  3. İnce doğranmış soğanı yağa ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  4. Daha sonra kavrulmuş soğanların üzerine iki orta boy domates ve doğranmış fasulyeyi koyun ve iyice karıştırın.
  5. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın ve ara sıra karıştırarak fasulyelerin rengi değişene kadar kısık ateşte kızartın.
  6. Fasulyeler renk değiştirdikten sonra daha önce yıkayıp süzdüğünüz pirinçten yarım su bardağı pirinci ilave edin.
  7. . Damak zevkinize göre tuz ve bir buçuk su bardağı sıcak su ekleyin. Tencerenin tepesinden aşağı inmeden hafifçe karıştırın.
  8. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp fasulye ve pirinçler yumuşayıncaya ve suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
  9. Son olarak küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını kızdırın.
  10. Taze fasulyeler piştikten sonra üzerlerine kızdırılmış tereyağını dökün ve üzerine dökün. İyice karıştırıp sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Resimlerle fasulye sosu tarifi

  • tatlı tarifi
  • debi
  • Fasulye
  • fasulye tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

pırasa yemeği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın