Kıyılmış Pamuklu Tart


Kıyılmış Pamuk Tarifi Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 anlık sanal paket
  • 3 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta (sarısından ayrılmış)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı un (kontrollü eklendi)

iç harç için

  • 250 gr dana kıyma
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

yukarı

  • yumurtanın Sarısı
  • Susam
  • kimyon

Kullandığım bardağın hacmi 250ml.

Kıymalı pamuklu börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Hamur için un ve tereyağı hariç tüm malzemeler bir karıştırma kabına alınır ve mayanın erimesi için çırpılır.
  2. Kontrollü un eklenerek yumuşak hamur elde edilir, oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı eklenir, en az beş dakika yoğrulur ve 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
  3. İçi için ince kıyılmış soğan, yağ, tuz ve kıyma orta ateşte su eriyene kadar kavrulur, baharatlar ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
  4. Ekşi hamurdan beze parmağınızın ucuyla hafifçe bastırarak açın, iç harcından bir yemek kaşığı ekleyin, ağzını kapatın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  5. Tüm bezeler bu şekilde hazırlanır ve fırın tepsisine dizilir.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz.
  7. Dilerseniz siz de kolayca hazırlayabilirsiniz. Kaşar peynirine kavurma ekleyerek biraz beze yaptım. Kim deneyecekse eline sağlık.

Kıyılmış pamuklu hamur tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kıyılmış et ile
  • pamuk
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

krep

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın