köfte yüzü


Izgara köfte tarifi malzemeleri

  • 500 gram kıyılmış et
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı su
  • 1 çay kaşığı ekmek kırıntısı
  • 1 buçuk çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 buçuk çay kaşığı pul biber
  • 1 yumurta

sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Bir buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz

püre

  • 3 büyük patates
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • karabiber
  • tuz

Izgara köfte tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Hazırladığımız tüm malzemeler karıştırılır ve yoğurma başlar.
  2. 7-8 dakika yoğurun.
  3. Köfte harcımız yağlı kağıda dökülerek eller ıslatılarak rulo haline getirilir.
  4. Daha sonra yağlı kağıdın uçları katlanır ve 30 dakika dinlenmesi için buzdolabına aktarılır.
  5. 30 dakika dinlendirilen köftelerimiz, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirilir.
  6. Pişirme işleminin ardından çıkarılan köfteler soğumaya bırakılır.
  7. Bu sırada köfte sosu hazırlanır.
  8. Patatesleri haşlamak için üzerlerine su dökün ve ocağa koyun.
  9. Ayrı bir yerde bir yemek kaşığı tereyağını alıp salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  10. Daha sonra üzerine su ekleyin, kaynatın, kaynayan sosu önceden kesilmiş köftelerin üzerine dökün, fırında 25 dakika pişirin.
  11. Köftelerimiz pişerken patates püresi hazırlanıyor.
  12. Haşlanmış patatesleri tereyağı ve sütle karıştırıp ezin.
  13. Son olarak güzelce ezilen patates püresine tuz ve karabiber eklenip köftelerle servis edilir.

Izgara köfte tarifi

  • tatlı tarifi
  • küçük tarifler
  • köfteler
  • kek tarifleri
  • Yüz
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Çıtır Tuzlu Turta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın