Bovedik hamur işleri


Pofidik Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay kaşığı ılık süt
  • 2 çay kaşığı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 2 yumurta akı (sarısı üzerinde)
  • 8 su bardağı un
  • Bir yıl boyunca maya

yukarı

  • 2 yumurta sarısı
  • Susam ve mavi haşhaş

Çay bardağı 125 ml

Su bardağı 200 ml

Bovdic hamur işleri tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle sıvıları, tuzu, şekeri ve mayayı bir karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın.
  2. Unu azar azar ekleyerek yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
  3. 1 saat mayalandırın.
  4. Ekşi hamurdan beze yapın.
  5. Bezeyi uzunlamasına yuvarlayın ve yuvarlayın.
  6. Tüm bezeler bitene kadar aynı işlemi yapıp tepside 20 dakika dinlendirin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş veya susam serpebilirsiniz.
  8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Fotoğraflı pofidik börek tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • Bovedik
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Ekmek ile köfte

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın