humus


Humus tarifi malzemeleri

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı

sos için;

  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Humus tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Haşlanmış ve iyi pişmiş leblebinin kabuğunu çıkarın, kabuğunun üzerine koyun ve dışarı çekin.
  2. Tahini ekleyin, bir limonu sıkın ve kimyon tuzunu ekleyin.
  3. Tekrar çekmeye devam edin, iyice karıştırın, pürüzsüz ve katı olacaktır.
  4. Zeytinyağı ekleyin ve kıvamını kontrol edin. Hala katıysa, biraz limon suyu veya yaklaşık 5 yemek kaşığı sade su ekleyin.
  5. Tuzdan kurtulun ve tabağa alın.
  6. Zeytinyağı ve toz kırmızı biberi bir tavada ısıtıp nohutların üzerine dökün.

Resimli humus tarifi

  • tatlı tarifi
  • humus
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Bloom Pestle nasıl yapılır (video)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın