Tuzlu kurabiyeler pastacılık sektörünün olmazsa olmazıdır. Kek alırken yanında mutlaka az miktarda kuru kek alırız. Tedavi olarak da iyi bir seçimdir. Ancak size sunduğumuz tarifle hazır kuru pasta almaya elveda diyeceksiniz. Çünkü tadı harika!
İster çayın, ister kahvenin, ister kahvaltının yanında ağzınızın tadını daha da güzelleştirecek bir kuru kek tarifi hazırladık. Bunun üzerine kırmızı toz biber ve çörek otu ile! Margarin ve sirke sayesinde her lokmada ezecek ve tadacaksınız.
Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Afiyet olsun!
Dersler
- Yarım paket ghee (125 gr)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta beyazı
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı çemen otu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- mümkün olduğunca un
en iyi malzemeler
- 1 yumurta sarısı
- Susam
yapılışı
Öncelikle un hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın. Sonra iyice karıştırın. Ardından kontrollü bir şekilde unu ilave edin. Elinize yapışmayan kulak memesi benzeri bir macun alın. Bitmiş hamur parçalarını istediğiniz büyüklükte alın ve şekil verin.
Yağlı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika altın rengi olana kadar pişirin.