fırın makarnası


Fırın makarna tarifi malzemeleri

  • 1 paket makarna (Nohon Ankara)
  • 100 gr beyaz peynir
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
  • 50 gr tereyağı
  • tuz

Beşamel sos için

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • tuz

Fırında makarna tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle makarnayı 3 parçaya bölelim.
  2. Kaynayan suya atalım.
  3. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ve tuz ekleyin.
  4. İyice haşlayalım.
  5. Beşamel sosa tuz eklediğimiz için biraz daha az tuzlu olsun.
  6. Makarna haşlanırken beşamel sosunu yapmaya başlayalım ve süt, yağ, tuz ve unu karıştırarak pişirelim.
  7. Haşlanmış makarnayı bir kaseye alıp pişirdiğimiz beşamel sos ile güzelce karıştıralım.
  8. Daha sonra sıvı yağ ile yağladığımız fırın tepsisine veya kağıt tepsiye makarnamızı dökelim ve düzeltelim.
  9. 100 gram beyaz peyniri ezip 200 derecede 15 dakika pişirelim.
  10. Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve tereyağını eşit şekilde yayın ve 15 dakika pişirin. Makarnamız hazır.
  11. Herkesin fırını farklı olduğu için süre değişebilir. Servis yapmadan önce 10 dakika dinlendirdiyseniz dilimleri ayırmayın. Buda noktası. Makarnayı dilimleyip servis edelim.

Fırın makarna tarifi

  • tatlı tarifi
  • makarna
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • yağlı yemek tarifleri

sonraki haber:

Krem peynir ve mantar soslu makarna parmakları

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın