Fırında sebzeli güveç


Fırında sebze tarifi malzemeleri

  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1 soğan
  • 2 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 100 gr beyaz peynir
  • 100 gr haşlanmış mısır (isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Yoğurt sosunu hazırlamak için:

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • tuz
  • karabiber

Fırında sebze tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Kabak, patates ve havuçları rendeleyin ve suyunu elinizle iyice sıkın.
  2. Diğer tüm sebzeleri ince ince doğrayın ve hepsini ekleyin.
  3. Un, yumurta, kabartma tozu, baharatlar ve yağı ekleyip iyice karıştırın.
  4. Tepsiye ya da harcın üzerine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi olana kadar pişirin. 45-50 dakika.
  5. Sos için malzemeleri karıştırıp sebzelerle servis edebilirsiniz. Deneyen herkese bol şans.

Not: Bir kasede karıştırıp yağlı kağıt ile Dion’a da götürebilirsiniz.

Fırında sebzeli gözleme tarifi

  • tatlı tarifi
  • Fırının içinde
  • Müjde
  • kek tarifleri
  • sebzeli
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Ada Tarzı Biftek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın