Arnavut karaciğeri


Arnavut karaciğer tarifi malzemeler

  • 1.5 kilo karaciğer
  • 4-5 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Ve
  • tuz
  • Sebze yağı
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • kimyon
  • sumak tozu
  • ezilmiş kırmızı biber

Arnavut ciğeri tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Akciğer zarlarını alıp küp şeklinde keselim ve bir kevgir içine koyalım.
  2. Patatesleri küp küp doğrayalım.
  3. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın ve üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
  4. Yağı bir tavada ısıtın ve patatesleri altın kahverengi olana kadar kızartın.
  5. Karaciğeri biraz tuzlayalım, un serpelim, fazla unu silkeleyip kızartalım.
  6. Geniş bir kaba aktardığımız patatesleri ve ciğerleri alıp üzerine soğan ve maydanozu ekleyelim.
  7. Baharatları da (damak zevkinize göre ölçmüyorum) ekleyip güzelce karıştırıp servis edelim. Yapanların şimdiden eline sağlık. Afiyet olsun 🙏🙏🙏.

resimlerle Arnavut karaciğer tarifi

  • Arnavut
  • tatlı tarifi
  • karaciğer
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Fırında ızgara tavuk

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın