ıslak elmalı kek


Islak Elmalı Kek Tarifi Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kase yoğurt
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 3 yumurta
  • 2 bardak un
  • Kabartma tozu
  • vanilya

yukarı

  • 3 elma

Islak elmalı kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı sıvı yağı bir karıştırma kabına alın.
  2. Şeker eriyene kadar çırpın. Islatma için bir bardak ayırıyoruz. Çırpmaya yumurtalarımızı ekliyoruz.
  3. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın. Hazırladığımız harcı kek kalıbımıza dökün.
  4. Elmaları soyup dilimleyin ve kek hamurumuzun üzerine dizin.
  5. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Pişen kekin ilk sıcaklığı çıkınca beklettiğimiz sosu döküyoruz. Afiyet olsun.

ıslak elmalı kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Bir elma:
  • ıslak
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Lezzetli ıslak kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın