Cehri köfte


Cevizli Köfte tarifi için malzemeler

Nabq (ince bulgur krep)

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yumurta
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 2 bardak un
  • Bir tutam karabiber ve kimyon tuzu
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 bütün soğan
  • 1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limonun suyu

Cevizli köfte tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. İnce bulguru soğuk suda üzerini kapatana kadar ıslatın ve 10 dakika pişirin. Yer alır. Fazla su içmemeye dikkat edelim.
  2. Ayırdığınız bulgura yumurta, salça, rendelenmiş soğan ve baharatları ekleyin. Unu azar azar ekleyip iyice yoğurun.
  3. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Tepside un toplanır.
  4. Doğranmış soğanları bitkisel yağ ile bir tencerede kızartın.
  5. Ardından domates salçasını ekleyip tekrar kavurun.
  6. Üzerine su ekleyin ve bu salçayı kaynamaya bırakın.
  7. Kaynattıktan sonra yuvarladığınız köfteleri tencereye ilave edin.
  8. Kapak açıkken yarım saat pişirin.
  9. Daha sonra haşlanmış nohutları, limon suyunu ve tuzu ekleyip başka bir aktarım için pişirin.
  10. Daha az ekşi ise limon suyu ile servis edilir. Afiyet olsun

Fotoğraflı cehri köfte tarifi

  • tatlı tarifi
  • köfteler
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Topalak
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Beşamel Oturan Patates

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın