badem ve elma ile kurabiye


Bademli Elmalı Kurabiye Tarifi Malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • 4-5 su bardağı un

iç harç için

  • 4 elma
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın

yukarı;

  • 1 çay kaşığı çiğ badem
  • Yarım çay kaşığı pudra şekeri

Badem ve elmalı bisküvi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. İlk olarak elmalarımızı rendeleyip şeker ve tarçınla beş on dakika kavuruyoruz.
  2. Yumuşak tereyağı, süt, şeker, sirke, yumurta sarısı, sıvı yağ ve unu oda sıcaklığında kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamuru açıp yuvarlak kalıplar halinde kesip üzerine iç harcı koyup bir ucunu kapatıyoruz.
  4. Üzerine yumurta aklarını koyun ve ince kıyılmış badem serpin.
  5. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
  6. Pişen bisküvinin üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Kim deneyecekse eline sağlık.

Fotoğraflı bademli ve elmalı kurabiye tarifi

  • Badem
  • tatlı tarifi
  • Bir elma:
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Bipazarre kurutma makinesi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın