Arpacık soslu kızartma


Pırasa sosu tarifi malzemeleri

  • 1 kabak
  • 2 patates
  • 6-7 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 büyük havuç
  • 10 adet soğan pırasa
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

kızartma için

  • Sebze yağı

Pırasa sosu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Bütün sebzeleri soyup yıkayalım. Ayrı kaselere uzunlamasına kesin ve bir kenara koyun.
  2. Domatesin kabuğunu soyup yemek için doğrayalım, pırasanın kabuğunu temizleyip kenara alalım.
  3. Kızgın yağda önce patatesleri sonra diğer sebzeleri kızartın.
  4. Son olarak salçaları hafifçe kızartın.
  5. Küçük bir tavada doğranmış domatesleri, ezilmiş sarımsağı ve ½ çay kaşığı tuzu ekleyin ve beş ila on dakika pişirin.
  6. Geniş bir servis tabağının kenarlarına kızarmış sebzeleri dizin.
  7. Ortasına pişen domates sosunu dökelim ve üzerine kızarmış arpacık soğanları ekleyelim.

Kızarmış pırasa sosu tarifi

  • arpacık
  • tatlı tarifi
  • Kızartma
  • kek tarifleri
  • soğanlı
  • soslu
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Harika karnabahar ravioli

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın