kızarmış patates


patates kızartması tarifi malzemeleri

  • 600 gram köfte
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su

her biri 1 çay kaşığı

  • karabiber
  • tuz
  • kırmızı biber
  • zaatar

Patates kızartması tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

Bir tatlı kaşığı susam da ekleyebilirsiniz, ben eklemedim çok güzel oluyor.

  1. Patateslerin kabuklarını soyun, dilimler halinde kesin, ıslak kalmasın diye bir peçete yardımıyla suyunu yıkayıp kurulayın.
  2. Tavaya sıvı yağı döküp hemen patatesleri ekleyip birkaç kez karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
  3. Birkaç dakika sonra suyu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  4. Ağzınızı kapatın ve karıştırmayı unutmayın. Ocağı biraz kısın.
  5. Patatesler yumuşayınca tereyağını ilave edin, isterseniz susam da ekleyebilirsiniz. Deneyenlere bol şans. Toplam 20 dakikada pişirdim. Pişirme süresi patatesten patatese değişebilir.

patates kızartması tarifi

  • sıcak
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • Patates
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • fritözde
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Bobbit Kakaolu Cevizli Kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın