pırasa


Pırasa tarifi malzemeleri

  • 500 gram pırasa
  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 armut
  • 1 portakal
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • bir demet dereotu
  • 2-3 diş sarımsak
  • yarım limon

Pırasa tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Pırasaları yıkayıp eğik şekilde doğrayın ve tencereye alın.
  2. Portakalı soyduktan sonra dilimler halinde kesin.
  3. Üzerine ekleyin ve armutları da aynı şekilde dilimler halinde kesin, ancak kabuğunu koruyun.
  4. Yıkayın ve pirinç ekleyin.
  5. Dereotu ve kuş üzümü de aynı şekilde ekleyin.
  6. Tarçın serpin, tüm sarımsakları koyun ve zeytinyağı serpin.
  7. Kısık ateşte kontrollü bir şekilde 45-50 dakika pişiriyoruz, deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Resimlerle pırasa tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • pırasa
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

biraz çorba

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın