mısır unu böreği


Mısır Unlu Börek Tarifi Malzemeler

hamur için

  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 yumurta (birinin sarısı sürülür)
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (125ml)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 çay kaşığı tuz

içeri

  • 100 gr beyaz peynir

yukarı;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • kimyon

Mısır unlu börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Topladığımız hamurumuzu tezgaha alıp 4 eşit parçaya keselim.
  3. Her parçayı elimizle yuvarlayıp bezelere ayıralım.
  4. Bezeleri tek tek elimizde yuvarlayarak açalım.
  5. Ortasına peynirli harcı koyalım.
  6. Hamurun ağzını kapatıp tekrar yuvarlayarak şekil verelim.
  7. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.
  8. Hamurumuzun üzerine ayırdığımız yumurta sarısını bir fırça yardımı ile uygulayalım.
  9. İsteğe bağlı susam ve çörek otu serpin.
  10. 180°C önceden ısıtılmış fırında 30 dakika fansız üstte ve altta pişmeye bırakın. Deneyenlere bol şans

Resimlerle mısır unu pasta tarifi

  • tatlı tarifi
  • şeker mısır
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Tanınmış
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Sarımsaklı ekmek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın