turta katmer


Pasta katmer tarifi için malzemeler

8 katmer için

Kullandığım su bardağı 250 ml.

  • 1 kg un (6 su bardağı)
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1.5 çay kaşığı tuz

Onları yağlamak için:

  • 150 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Pasta katmer tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Un, tuz ve sütü karıştırma kabına alıp ele yapışmayan kulak memesi hamurunu yoğuralım.
  2. 10 dakika dinlendirip 16 eşit şeker çubuğu yapın.
  3. Bezelerden birini açıp süsleyelim, diğerini açıp üzerine koyup süsleyelim.
  4. 2 adet yufkayı rulo yapıp gül böreği şekli verelim diğer bezeye de aynı işlemi yapıp fırın tepsisine yerleştirelim.
  5. Üzerini streçle kapatmak isterseniz bir saat sonra açıp tavada dilerseniz benim gibi akşamdan hazırlayıp dolaba koyup sabah açıp pişirin.
  6. Pişirme sırasında fırça ile yağlayın, daha iyi kızarır ve şişer.

resimli katmer pasta tarifi

  • tatlı tarifi
  • cips
  • turtalar
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Sandal Böreği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın