yumuşak çörek


Yumuşak pasta tarifi malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • mümkün olduğunca doğru

yukarı;

  • 1 yumurta sarısı
  • susam (isterseniz)

Yumuşacık kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Kuru mayayı ve şekeri bir kaba alın.
  2. Isınana kadar ısıttığımız süt ve su karışımını ekleyelim.
  3. 5 dakika mayalanmaya bırakın (istemiyorsanız beklemeyin).
  4. Yağ ve unu ekleyip yoğurun.
  5. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
  6. Bir tarafta mayalanmaya bırakın ve kabarmasını bekleyin.
  7. Patladığında içine istediğinizi koyabilirsiniz.
  8. Şekil verelim ve fırına vermeden önce kağıtla yağlanmış tepside 10 dakika bekleyelim.
  9. Daha sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında baş aşağı ve afiyetle pişirelim.

Resimlerle yumuşak çörek tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • narin

sonraki haber:

Etli beyaz fasulye güveç

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın