kalıpta ıslak kek


Kalıpta ıslak kek tarifi için malzemeler

Kek için:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası

Kalıpta ıslak kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle yumurta aklarını dar bir kaba (kavanoz da olabilir) koyuyoruz, tuzu ekleyip krem ​​şanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  2. Yumurta sarılarını bir karıştırma kabına alın, şekeri ekleyin ve köpürene kadar çırpın.
  3. Yağ ve süt ekleyin.
  4. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek harca ekleyin.
  5. Hazır kek karışımına önceden çırptığımız yumurta aklarını, altını kapatmadan yavaş yavaş üç defa ilave ediyoruz.
  6. Yağlanmış kalıba döküp kontrollü fırında 180 derecede 35 dakika pişirin.
  7. Bu arada sos malzemelerini küçük bir tencereye alıp orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
  8. Kek pişip ilk ateş söndükten sonra sosun yarısından azını kek kalıbına kaşıkla her tarafı ıslanacak şekilde döküyoruz.
  9. Uygun bir kapta kekimizi kalıptan alıp kalan sosu kekin üzerine döküyoruz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

şablonda fotoğraflı ıslak kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • ıslak
  • kalıpta
  • Kek
  • Kek tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

mısır unu böreği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın