Badem ve dereotu ile pirinç (video)


Badem ve Dereotu Pirinç Tarifi için Malzemeler

iki kişilik

  • 1 su bardağı pirinç
  • 20-25 badem
  • 15-20 kuru üzüm
  • 1 demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 büyük diş sarımsak
  • 2 su bardağı sıcak su

Badem ve dereotu ile pirinç tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Pirinci yıkayın.
  2. Sarımsakları ince doğrayın.
  3. Bademleri sıcak suda iki dakika kaynatın, ardından kabuklarını soyun.
  4. Dereotu ince doğrayın.
  5. Sarımsakları tereyağı ve zeytinyağında 30 saniye kızartın.
  6. Daha sonra pirinç ekliyoruz.
  7. Pirinci orta ateşte kızartın.
  8. Ardından kuru üzüm, dereotu, badem çekirdekleri ve tuzu tek tek ekleyin.
  9. Sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
  10. Suyu çektikten sonra 10 dakika dinlendirin. servise hazır Afiyet olsun 🙂

Resimlerle badem ve dereotu pirinç tarifi

  • Badem
  • tatlı tarifi
  • dereotu ile
  • kek tarifleri
  • pilav
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • video
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

kalıpta ıslak kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın