Pastane şeklinde çatal bisküvi (dilimlenmiş)


Pastane Çatalı Kek Tarifi Malzemeler (Adet Seçenekler)

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 poşet kabartma tozu
  • Yeteri kadar un (4 su bardağı un)

yukarı:

  • yumurtanın Sarısı
  • Siyah kimyon veya susam

Pastane tarzı çatal kek tarifi (parça seçimli) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Oda sıcaklığında yumuşadıktan sonra margarin ve diğer malzemeleri karıştırıp kulak memelerini yumuşak, yapışkan olmayan, şekil vermesi kolay bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şeritler halinde açın, ortadan katlayın ve uçlarını birleştirin.
  3. Dilerseniz resimlerdeki gibi 3’e bükerek şekillendirebilirsiniz.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi olana kadar pişirin. Çok zengin ve lezzetli bir karışım. 3 tepsi çatal çıkıyor.
  5. Dilerseniz bir miktar hamuru dondurucuya atıp daha sonra pişirebileceğiniz gibi farklı şekillerde farklı kurabiyeler de hazırlayabilirsiniz.

Fotoğraflı pasta tarzı çatal bisküvi tarifi (çikolatalı et)

  • tatlı tarifi
  • çatal
  • kesimler
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • hamur işleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • prosedürel
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Bakım Bakım Pasta Tuzlu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın