gevrek hamur işleri


Çıtır börek tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kase lor peyniri
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5-3 su bardağı)

içeri

  • Çedar, beyaz peynir, patates olsun

Çıtır çıtır börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Yavaş yavaş un ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.
  3. Kekimizi yapalım.
  4. Hamur güzelce yoğrulduktan sonra fotoğraftaki gibi küçük bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  5. Hamuru fırına vermeden önce biraz dinlendirin.
  6. Üzerini yumurta sarısı ile yağlayıp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Keyfini çıkarın 😊.

Resimli çıtır börek tarifi

  • tatlı tarifi
  • gevrek
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Anında nişastalı hamur işleri (çay hazırken hazır)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın