biryani


biryani tarifi malzemeleri

  • 8 kemiksiz tavuk budu
  • 1 su bardağı büyük basmati pirinci
  • 1 soğan
  • 1 tarçın çubuğu
  • 3 karanfil
  • 1 defne yaprağı
  • taze kişniş
  • vızıltı
  • Safran
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sebze yağı
  • tavuk sosu baharatı
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber (ince tatlı biber
  • 1 çay kaşığı gram masala (kakule)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • karabiber
  • biraz biber
  • tuz

Biryani tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Tüm baharatları tavuğun içine koyun, yoğurt, zeytinyağı, tuz ekleyin, sarımsağı rendeleyin ve iyice karıştırın. Buzdolabında iki saat bekletin. Tencereye biraz sıvı yağ ve tereyağı koyup soğanı doğrayıp kavuralım.
  2. Biraz zencefil tozu serpelim ve rendelenmiş havuçları ekleyelim ve tavuk suyunu da ekleyip önce yüksek ateşte karıştıralım. Ardından kısık ateşte tavuklar iyice pişene kadar pişirelim.
  3. Safranı suyla karıştırıp pilavı bekletelim.
  4. 4 su bardağı suyu tencereye alıp defne yaprağı, tarçın, karanfil, çok az sıvı yağ ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakalım. İyice yıkadığımız pirinci ekleyip kısık ateşte yarıya kadar pişirelim tam pişmeyecektir.
  5. Daha sonra pirinç suyunu süzün, pişen tavuğa ekleyin, sütlü safranı dökün, iyice karıştırın ve 5 dakika kısık ateşte pişirin. Son olarak servis aşamasında taze kişniş ve pul biberi ekleyin.

Resimlerle Biryani tarifi

  • biryani
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Meze pirinç (tahıl)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın