tantoni


Tantuni Tarifi Malzemeler

  • 1 kutu tavuk göğsü 500.600 gr
  • kaynayan su
  • zeytin yağı
  • karabiber
  • kimyon
  • kırmızı biber veya pul biber (baharat sevenler pul biber tercih edebilir)
  • Hamuru yoğurup lavaşı kendim yapıyorum

İçine koymak için:

  • 2 soğan
  • 2 domates
  • maydanoz
  • tuz

Tantoni tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Tavuk göğüs etini küçük küpler halinde kesin.
  2. Et bir tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su ilave edilerek haşlanır.
  3. Et kaynarken soğanı beyaza doğrayın.
  4. Tuz ve maydanozu ekleyip karıştırın.
  5. Haşlanmış tavuk suyu süzülür.
  6. Bir tantoni tavasını ısıtın ve iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
  7. Yağa baharatlar eklenir ve karıştırılır (yağ kızdırılırken baharatların atılması tantoniyi lezzetli hale getirir).
  8. Haşlanmış tavukları ekleyip karıştırmaya devam edin.
  9. Tavuğun üzerine açtığımız lavaş tavaya bastırılır ve ardından yağlanır.
  10. Lavaş domatesleri ve soğanları koyup yayın. Üzerine tavuk koyun.
  11. Sarılıp sunuldu. Acı sevenler hoş bir tat katar.

resimlerle Tantoni tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • tantoni
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • tavuk tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

patates salatası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın