Tarihler Tarçınlı Kek


tarçınlı kek tarifi malzemeleri

  • 300 gram hurma
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu

karamel sos için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krema (200ml)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Tarçınlı tarçınlı kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle hurmaları kaynayan suyun içine atalım ve birkaç dakika bekletelim. Sulandırılmış hurma çekirdeklerini ayıklayalım. Üzerine kaynar su ekleyip bir kaç dakika kaynatalım.
  2. Kaynayan hurmaların üzerine kabartma tozu dökelim ve birkaç dakika bekletelim, sonra karıştıralım, hurma püresi hazır.
  3. Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpın. Ardından hurma püresini ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını karışıma eleyin ve tekrar çırpın.
  4. Yağladığımız kek kalıbına harcı dökelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. (Benim fırınımda yarım saatte pişer) Kekimiz hazır 🤩.
  5. Dilerseniz karamel sos ile servis edebilirsiniz.
  6. Karamel sos için şekeri tavada eritelim. Kremayı eritilmiş şekere dökün ve karıştırın. Ardından tereyağını ekleyip karıştırın. Sosumuz hazır.
  7. Dilimlemeden sonra veya dilimlemeden önce kekin üzerine dökebilirsiniz. Ceviz de güzel görünüyor mu? Afiyet olsun ☺️.

Tarihler ile tarçınlı kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • tarihlerle
  • Tarihler tarifleri
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • tarçın
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Haşhaş tepsisi çörek (video)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın