Havuçlu Tarçınlı Kek


Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Malzemeler

  • 1 büyük havuç
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Tarçınlı havuçlu kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın.
  2. Ardından sıvı yağ, süt, rendelenmiş havuç ve tarçını ekleyip tekrar çırpın.
  3. Kabartma tozu, kabartma tozu ve unu ekleyip tekrar çırpın.
  4. Bir kek kalıbını yağlayın, hamuru içine dökün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında 30-35 dakika pişirin.

hayır:

1- Kullandığınız miktar ve yumurtalar aynı boyutta olmayabileceği için unu tam olarak ekleyin.

2- Kek pişmeden fırının kapağını açmayın kekin içi boşalmasın.

Resimli tarçınlı havuçlu kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • havuçlu
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • tarçın
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

haşhaşlı irmik tatlısı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın