Izgara Palamut Biftek – En Sevdiğim Yemekler

Her mevsimde olan balıkçı kafeslerinde bol miktarda bulunan palamutları fırında en lezzetli şekilde pişiriyoruz.

Palamutu fırında pişirmek için önce aldığımız balıkları yıkayıp suyunu süzüyoruz.

3 adet soğanı soyun ve hilal şeklinde doğrayın.

Tavaya zeytinyağı, tuz, doğranmış soğan ve 1 küp şeker ekleyin ve soğan yumuşayana kadar kavurun.

2 adet acı biberi ayırın ve küçük olanları serpin.

Kızaran soğana yeşil biberi ekleyip 1-2 dakika kavurun.

Kızarmış soğanları bir tepsiye alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiyoruz.

Maydanozun üzerine döktüğümüz balıkları alıyoruz

2 domates serpin

Diğer domatesi küçük bir elma dilimi şeklinde kesin.

Balığın üzerine tuz ve doğranmış domatesleri koyuyoruz

1-2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kapya biberi uzun süre kestik

Karabiberi 2-3’e bölün.

Balığın ortasına birer parça elma, domates, yeşil biber ve kapya biberi koyuyoruz.

1 limonun suyunu sıkın ve balığın üzerine dökün.

Bir limonu daha halka halka kesip balığın üzerine koyuyoruz.

İki defne yaprağınız varsa, bu harika olurdu.

220 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Pişirdikçe suyunu salmaya başlıyor, ardından fırından suyunun yanında çıkarıyoruz.

Bir tabağa alıp salata ile servis ediyoruz.

Fırında meşe palamudu çorbası hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın