Etsiz çiğ köfte (tüm detayları ile)


Çiğ Köfte Tarifi Malzemeler (tüm detayları ile)

  • 3 su bardağı köfteli bulgur
  • 2.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı isot
  • 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 rendelenmiş domates
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • karabiber kimyon
  • buz

Etsiz çiğ köfte (tüm detayları ile) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Soğanları ve sarımsağı çok küçük doğrayın, tepsiye koyun, tuz ekleyin ve yumuşayana kadar yoğurun.
  2. Salçanın yarısını ekleyin, elinizle karıştırın, bulguru ekleyin ve yoğurun.
  3. Köfteleri kurutmadan 3 aşamada domates rendesinden ekleyin.
  4. 20 dakika bu şekilde yoğurun.
  5. Ardından ikinci bir domates rendesini ekleyelim.
  6. Üzerine elimizle yoğrduğumuz ve yağda ıslattığımız kireci ekleyip acı biberi ekledikten sonra 20 dakika daha yoğuruyoruz.
  7. Bu şekilde bulguru domates suyu ile şişirerek pişiriyoruz. Lezzet katar ve nemlendirir.
  8. Kalan macunu ekleyin ve karıştırın.
  9. Kalan domates rendesini de ekleyip birkaç parça buz atıp yoğuralım.
  10. Kimyon, karabiber ve nar ekşisini ekleyip yoğurmaya devam edelim hamur gibi olacak.
  11. Son olarak sıvı yağı gezdirip yoğuralım. Bu şekilde çığ köfteleri yaklaşık 50 dakika yoğurmaya hazır hale gelir.
    Şekillendirin ve afiyetle yiyin, yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı bekliyorum.

Etsiz çiğ köfte (tüm detayları ile) resimli tarifi

  • detaylar
  • tatlı tarifi
  • Herşey
  • Çığ
  • tarifler
  • Et
  • ile birlikte
  • köfteler
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

salamura zeytin biberi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın