Çıtır Kurabiye Mahlab


Krispy Muhalleb Kurabiye Tarifi için Malzemeler

  • 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerinde)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 poşet kabartma tozu
  • Yaklaşık 3.5 su bardağı un

Mahlab Çıtır Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta akı, sirke, tuz ve pudra şekerini derin bir kaba alıp karıştırın.
  2. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve mahlebi yavaş yavaş ilave edip yoğurun. Kulak memelerinin kıvamına gelince un eklemeyi bırakın.
  3. Hamur pimini iki yaprak yağlı kağıt arasında yuvarlayın. İstediğiniz aletle şekillendirin.
  4. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş, susam vs serpebilirsiniz ya da yumurta beyazına batırıp susam vs.
  6. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 15 dakika.
  • 💫 Fırında fazla bekletmeyin, kurabiyeler fırından çıktıktan sonra pişmeye devam edecektir. Uzun süre saklarsanız soğuyunca sertleşecektir. Keyfini çıkarın 😊.

Mahlab Çıtır Kurabiye Tarifi

  • tatlı tarifi
  • Gevrek
  • bisküvi
  • Mahleple
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Tavuk Döner Tarifi (dış dönerden daha lezzetli)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın