Pırasalı Turta (Efsanevi Çıtır Pasta)


Pırasalı Turta Tarifi Malzemeleri (Efsanevi Çıtır Pasta)

  • 4 yufka hamuru

içi

  • 7-8 dal ince pırasa
  • 2 havuç
  • kırmızı biber tuz biber
  • Sebze yağı

pişirdikten sonra

  • 1 kase çedar peyniri

sosu için

  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük bardak su

Pırasalı börek (efsanevi çıtır börek) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle iç harcı için pırasaları parmak uzunluğunda kesiyoruz.
  2. Daha sonra her parçayı dikey olarak kesiyoruz.
  3. Havucu rendenin büyük bir kısmı ile rendeliyoruz.
  4. Öncelikle pırasaları sıvı yağda kavurun.
  5. Ardından havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
  6. Baharatları ekleyin, karıştırın, ocağı kapatın ve soğumasını bekleyin.
  7. Soğuduktan sonra peyniri ekleyin ve iyice karıştırın.
  8. Yufkayı koyun ve üzerine bolca sos sürün.
  9. Hamuru ikiye katlıyoruz, tekrar bolca sos koyuyoruz, dört parmak kalınlığında kesiyoruz, iç harcı koyup muska gibi topluyoruz.
  10. Sos kalırsa üzerine dökün ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  11. Son olarak yumurtanın sarısını koyup önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz pişer pişmez fırından alıyoruz ve kesinlikle üzerini ve üzerini kapatmıyor, çıtır çıtır ve lezzetli oluyor.
  12. Yumurta sarısı sürmek istemeyenler sadece yağ kullanabilirler.
    Tarifi canım arkadaşım zühalden’in sayfasından aldım, buradan çok teşekkür ederim.

Resimli Pırasalı Börek (Çıtır Börek, Efsanevi) Tarifi

  • a
  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • Gevrek
  • efsane
  • kek tarifleri
  • pırasalı
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

tarçınlı rulolar (tarçınlı rulolar)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın