tarçınlı rulolar (tarçınlı rulolar)


Tarçınlı rulo tarifi malzemeleri

  • 200 ml) süt
  • 55 gram (2 yemek kaşığı) tereyağı
  • 70 gram (yarım su bardağı) şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 250-480 gram un (3,5-4 su bardağı)
  • 21 gram yaş maya veya bir paket kuru maya

doldurmak

  • 50 gr yumuşak tereyağı
  • 70 gram şeker (daha fazlası kullanılabilir)
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın

sırlamak

  • 100 gram Labne (3 yemek kaşığı)
  • 30 gram (1,5 yemek kaşığı) tereyağı
  • 100 gr pudra şekeri (5 yemek kaşığı)

Tutarlılık için doğru ölçüm çok önemlidir

Tarçınlı rulo tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Süt ve tereyağını bir tencerede tereyağı eriyene kadar ısıtın.
  2. Ardından ılık olana kadar soğumaya bırakın.
  3. Unu, şekeri, yumurtayı, vanilyayı ve mayayı bir kaseye ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar süt karışımını ekliyoruz, hamur yumuşak olmalı, gerekirse un ilave edip üzerini örtüp bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Daha sonra hamuru un dolu bir masaya alıp dikdörtgen şeklinde açıyoruz.
  5. Üzerine yumuşak tereyağı sürün, şeker ve tarçın karışımını serpin ve uzun kenarını yuvarlayın.
  6. Yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak 2-3 cm kalınlığında ip ile dizin.
  7. Örtün ve 30 dakika daha bırakın.
  8. Tüm glaze malzemelerini karıştırın.
  9. Ruloları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  10. Çıkarıp ilk ısıttığınızda üzerine glaze sürün ve servise hazır. Afiyet olsun.

Resimli tarçınlı rulo (Tarçınlı rulo) tarifi

  • (tarçın)
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • Rulo)
  • rulo
  • uçurumlar
  • tarçın
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Haşhaş Kek (Zahmetsiz Oklavasız)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın