Haşhaş Kek (Zahmetsiz Oklavasız)


Haşhaşlı Kek Tarifi Malzemeler (Zahmetsiz Oklava)

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş veya kuru maya
  • 7 su bardağı un

İç harç için:

  • 1 su bardağı haşhaş
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su

2’yi karıştıralım

yukarı:

  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yağ

Haşhaşlı Kek Tarifi (Zahmetsiz Oklavasız) Nasıl Yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Unu bir karıştırma kabına alın.
  2. Ortasını açalım, sütü, suyu, şekeri, mayayı koyup yoğurmaya, mayayı ellerimizle ovalamaya başlayalım.
  3. Yağ ve tuzu ekleyip yoğurmaya devam edin.
  4. İyice yoğurduktan sonra hafif ele yapışan bir hamur olacak sonra elimizi yağa batırıp hamuru topluyoruz.
  5. Örtün ve 40 dakika bekletin.
  6. İki kez yoğuralım, tezgahı biraz süsleyelim ve hamuru masaya alalım.
  7. İki eşit parçaya ayıralım, yemek tabağı büyüklüğündeki parçalardan birini elimizle açıp ortasına haşhaşın yarısını koyuyoruz.
  8. Hamuru yufka büyüklüğünde açıp haşhaşın üzerine elimizle açalım, katlayıp kenara alalım.
  9. Diğer yufka için de aynı işlemi yapıp açalım.
  10. Üzerine ayırdığımız yufkayı koyalım.
  11. 3 parmak genişliğinde şeritler keselim.
  12. Bandı ikiye katlayalım.
  13. Yağlanmış tepsiye dizdim.
  14. İstediğimiz büyüklükte keselim ve üzerine yumurta, yoğurt ve yağı çırpalım.
  15. Altın kahverengi olana kadar 180 derecede 40 dakika pişirin.

Resimli Haşhaş Kek (Zahmetsiz Oklava) Tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kek
  • Anemon
  • vagon olmadan,
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tariflerde abartı
  • Gıda
  • bir çaba

sonraki haber:

sakallı çörek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın