Mısır unu ve dereotu böreği


Mısır unu ve dereotu böreği tarifi için malzemeler

  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısını ayırın)
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 125 gr yumuşak tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2-3 su bardağı un
  • Yarım demet dereotu
  • üzerine sürmek için peynir (ben kaşar peyniri koydum)

Mısır unu ve dereotu böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. büyük bir kapta yumurta.
  2. Yoğurdu yumuşak tereyağı veya margarin ve sıvı yağ ile çatal yardımıyla karıştırın. Hepsi birlikte karıştırılmalıdır.
  3. Ardından mısır ununu yavaş yavaş ekleyin. Biraz un ekleyip yoğurduğunuzdan emin olun. Yumuşak bir hamur olacak.
  4. Ardından kıyılmış dereotu ekleyip yoğurun.
  5. Hamuru biraz dinlendirin.
  6. Ardından avucunuzun içinde bir oval açın, peyniri koyun ve kapatın.
  7. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  8. Tırtıklı kesicilerle kesin.
  9. Yumurta sarısı ile yağlayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika altın rengi olana kadar pişirin.

Resimlerle mısır unu ve dereotu pasta tarifi

  • tatlı tarifi
  • dereotu ile
  • şeker mısır
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Tanınmış
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Fırında sotelenmiş lezzetli et

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın