/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
Alman Elmalı Puding Tarifi Malzemeler
- 1 kilo tatlı pişmiş elma (ekşi elmalı keki çok ekşi yapar)
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Hamuru hazırlamak için
- 1 yumurta
- 150 gr soğuk tereyağı
- 1 poşet vanilya şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un (200 ml ölçü kabı)
- 1 çay kaşığı şeker
krema için
- 400 ml krema
- 200 ml) süt
- 1 paket hazır vanilyalı puding (küçük paket)
- 1 çay bardağı şeker (pudinginiz tatlıysa şeker eklemeyin. Almanya’da puding şekersizdir)
üzerine
- pudra şekeri, pudra şekeri
Elma kararmasın diye
- yarım limon suyu
Taban üzerine döküm için
- 100 gr badem filetosu
Alman elmalı turta pudingi tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle hamur için malzemeleri karıştırın, unu azar azar ekleyin, yumurtanın büyüklüğüne göre değişebilir, yumuşak kurabiye hamuru gibi bir kıvamı var, hamuru hazırlayın.
- Yağlanmış kelepçeli kalıba 24 cm çapında ortasından başlayarak elinizle eşit şekilde açarak yayın.
- Kenarlardan 1 cm yukarı çıkın ve tabana bir çatal sokun.
- Tüm puding malzemelerini bir kapta çırpın.
- Tam kıvama gelene kadar karıştırın ve pişirin. Sıvı bir kıvamı var, eğer kıvamı koyu olursa biraz sütle açıp açabilirsiniz (hindi pudingi hakkında bilgim yok yani kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz).
- Pudingin soğumaması için ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.
- Elmayı soyun, temizleyin ve küpler halinde kesin.
- Kararmaması için üzerine biraz limon sıkın, ardından elmaların içine bir çay kaşığı şeker ve tarçın dökün ve karıştırın.
- Bademleri kontrollü orta ısıda kavurun dikkatli olun bademler hemen yanabilir.
- Şimdi bademlerin yarısını hamurun üzerine dökün, elmalar sulanırsa hamur ıslanmaz, yumuşamaz.
- Sonra elmaları dökün, iyice yuvarlayın ve dün boşluk kalmayacak şekilde düzleştirin.
- Daha sonra soğuyan muhallebiyi dökün ve eşit şekilde dağıtın.
- Kalan bademleri üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece ters çevrilmiş fırında 40-45 dakika pişirin.
- Pişmiş keki önce oda sıcaklığına soğutun.
- Sonra bir gece buzdolabına koyun, bütün gece beklemesi gereken bir kek.
- Daha sonra keki kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri dökün ve servis yapın. Afiyet olsun.
Alman elmalı puding tarifi
function voteComment(comment_id, type) { jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'voteComment', comment_id:comment_id, like:type }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ if(type == 'like'){ current_count = $(".likeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".likeCount_"+comment_id).html(current_count1); }else{ current_count = $(".dislikeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".dislikeCount_"+comment_id).html(current_count1); }
}else{ alert("Bu yorumu daha önce oylamışsınız."); } } }); }); } function reportComment(comment_id) {
var report = prompt("Rapor sebebini belirtiniz."); if(report.length > 3){ jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'reportComment', comment_id:comment_id, content:report }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ success_alert("Yorum bildirildi."); }else{ danger_alert("Bu yorumu daha önce raporlamışsınız."); } $(".com-report-button").attr('onclick', 'danger_alert("Üst üste yorum bildiremezsiniz.")'); } }); }); }else { danger_alert("Rapor sebebini lütfen doldurun"); } }
İçerik Tablosu
sonraki haber:
Metabolizmayı uyaran çay
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]