Karamelize tavuk göğsü tarifi (video)


karamelli tavuk göğsü tarifi malzemeleri

  • 100 gr tereyağı
  • 1 bardaktan eksik un (200ml bardak)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem ​​şanti

karamel için

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket sıvı krema

Karamelli tavuk göğsü tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle tavuk göğsünün hazırlanması ile başlıyor.
  2. Tereyağını tencereye alıp eritin.
  3. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Sütü yavaş yavaş ekleyin ve aynı anda çırpın.
  5. Yumurta sarısını ve şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştırın.
  6. 3 dakika kaynatın ve ocağı kapatın.
  7. Vanilya ve krem ​​şantiyi ekleyip mikserle karıştırın.
  8. Hazırlanan tavuk göğüslerini kaselere doldurun.
  9. Karamel için şekeri tencereye alıp ara ara karıştırarak şekerin kısık ateşte erimesini bekleyip rengini karamel haline getirin.
  10. Tereyağını ekleyip eritin.
  11. Son olarak sıvı krema eklenip karıştırılır ve kaynayıp sıvı hale gelince brülör kapatılır.
  12. Kasedeki tavuk göğüslerini üzerine dökün.
  13. Üzerine çizikler yapılarak isteğe bağlı krem ​​ile süslenebilir.

Deneyen herkese bol şans.

Tarifi videoda daha detaylı görebilirsiniz 📌.

Youtube kanalıma abone olursanız çok mutlu olurum.

Teşekkürler ❤️.

Karamelize tavuk göğsü tarifi

  • tatlı tarifi
  • göğüs
  • karamel
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • Yemek tarifi
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Tavuk
  • Urfa yemekleri
  • video
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Havuçlu Mozaik Kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın