şeker kamışı


Şekerpare Tarifi için Malzemeler

  • 125g tereyağı
  • 2 yumurta
  • 2.5 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş badem
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un

yukarı;

  • Fındık veya badem

şerbet

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Shukbari tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. İlk önce içeceği kaynatıyoruz.
  2. 15 dakika kaynattıktan sonra bir dilim limon ekleyin ve koyu bir şurup elde edene kadar 5 dakika daha kaynatın.
  3. Şurubun altını kapatıp soğumaya bırakın (Şerbetin tatlandırılmasını önlemek için sıcak şerbete 1 tatlı kaşığı tereyağı koyuyoruz ve şerbet asla şeker olmuyor).
  4. Oda sıcaklığında eritilmiş tereyağının üzerine un hariç tüm malzemeleri koyun ve karıştırın.
  5. Son olarak unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  6. Cevizleri iri kesip rulo yapıp tepsiye diziyoruz ortasına bademleri koyuyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
  7. Pişen tatlıyı fırından alıyoruz.
  8. Sıcak tatlı şerbeti soğuyacaktır, şerbeti tatlının üzerine döküp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Resimli yemek tarifi nasıl yapılır?

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • şeker kamışı
  • şerbet tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

balkabağı pudingi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın