Bulgurlu bazi yemeği


Bulgurlu Bazi tarifi için malzemeler

  • 1-2 pazı bağları
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı bulgur
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • bir tutam karabiber

sosu için

  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • bir tutam tuz

Bulgurlu Bazi yemek tarifi nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi

  1. Yıkadığımız pazıları düzeltiyoruz. Soğanları yemeklik doğrayıp orta ateşte kızdırdığımız zeytinyağında kavurun.
  2. Soğanları ve salçayı kavurduktan sonra kıyılmış pazı yapraklarını ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın.
  3. Tuz, toz kırmızı biber, karabiber, bulgur ve suyu ekleyip karıştırarak pazı yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  4. Daha sonra servis tabağına alın. Sarımsaklı yoğurt. Afiyet olsun.

Resimli Bulgurlu bazi yemek tarifi

  • tatlı tarifi
  • bulgur tahılı
  • kek tarifleri
  • pazı
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • Gıda

sonraki haber:

Hayvan Kurabiyeleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın