tam boy pirinç


Tam ölçü pirinç pilavı tarifi için malzemeler

  • Pirinç için 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı şehriye veya şehriye
  • 3.5 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 küp şeker

Not: Tereyağı tuzlu olduğu için bir çay kaşığı tuz bana yetti, damak zevkinize göre artırabilirsiniz.

Tam bir pirinç tarifi tarifleri nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle pirincimizi nişastadan tamamen ayrılana kadar yıkıyoruz ve yıkadığımızda beyaz su geliyor.
  2. Ardından sıvı yağı tavaya alın.
  3. Üzerine makarnayı koyup rengi dönene kadar kavurun.
  4. Kavrulmuş şehriyeye pilavımızı ekleyip güzelce kavuruyoruz. Burada kavurma işlemi önemlidir.
  5. Ardından suyu ve tuzu ekleyip karıştırın.
  6. Son olarak üzerine bir yemek kaşığı tereyağı ekleyin.
  7. Biraz yedikten sonra kalanını ortada bırakıyoruz.
  8. Kenarlarına üç küp şeker koyun.
  9. Bu şekilde altını kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz ve suyu dokunmadan emen pirincimizin üzerine kağıt havlu koyuyoruz.
  10. 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  11. Sonra bir iki tur karıştırıyoruz, 10 dakika dinlendirip servise alıyoruz, şimdiden afiyet olsun.

Fotoğraflı tam boy pirinç tarifi

  • tatlı tarifi
  • ölçülen
  • kek tarifleri
  • pilav
  • pilav
  • uçurumlar
  • Bunun için
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • tutmak
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

düğün pastası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın