Ispanak Graten


ıspanaklı graten tarifi malzemeleri

  • 1 kilo ıspanak
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı galeta unu veya mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşamel sos için

  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • bir tutam tuz

yukarı

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Susam

Ispanaklı graten tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Ispanağı ellerinizin arasında kesin ve çok hafif bir ocakta kızartın ve zindanıma koyun. Elimle söylememin sebebi bıçağın dokunmaması ve vitaminin kaçmaması.
  2. Baharatlı mısır unu ve tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun, ardından sütü ekleyin.
  4. Topakları önlemek için sürekli karıştırın.
  5. Şeker kıvamına gelince yani koyulaşınca kapatın. Ispanağın üzerine dökün ve karıştırın.
  6. Kaşar ve susam ekleyin ve 200 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin ve afiyetle yiyin.

ıspanaklı graten tarifi

  • tatlı tarifi
  • kemikler
  • ıspanak
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Sütlü domates çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın