Browni Aromalı Kek


Browni kek tarifi için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 paket kakao (25 gram)
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 poşet vanilya şekeri
  • 2 bardak un

Kupayı hazırlamak için:

  • 1 su bardağı kakao karışımı (kek hamurunu yaparken bu karışımı ayıracağız)
  • Yarım su bardağı süt

yukarı:

  • Ceviz, fındık, hindistan cevizi (ne isterseniz)

Browni aromalı kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle kekimiz/kahvemiz için fırını 170 derecede ısıtmaya başlayalım.
  2. Yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, yağ ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpın.
  3. Bu karışımdan bir bardak saklayın.
  4. Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
  5. Kek karışımını yağlanmış tepsiye dökün ve fırında yağlayın.
  6. Kek beklerken üstten ayırdığınız karışıma ½ su bardağı sütü ekleyin ve kaynatın.
  7. Fırından ilk kek sıcaklığı çıktıktan sonra 10 dakika sonra üzerine soğuk şerbeti yavaş yavaş dökün.
  8. Üzerine ceviz, fındık, hindistan cevizi (veya ne isterseniz) ekleyip 15 dakika bekledikten sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

fotoğraflı browni aromalı kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek
  • Kek
  • Kek tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • aromalı
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

kokostar makarna

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın