Cümleler


Arabica tarifi malzemeleri

Hamuru hazırlamak için:

  • 2 bardak un
  • 8 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Çorba için:

  • 1,5 kg tavuk (herhangi bir tavuk)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3.5 yemek kaşığı un
  • 2.5 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz
  • 9-10 su bardağı su + su (haşlanmış tavuk suyu ekledim)

Arabshi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Hamuru hazırlayın: Önce hamuru yapıyoruz.
  2. Un ve suyu kaynayana kadar çırpın, ardından tuzu ekleyin.
  3. Tepsinin içini suyla ıslatın, hamuru bölün ve soğumaya bırakın.
  4. Bir saat bekliyoruz. Daha sonra dilediğiniz gibi kesiyoruz.
  5. Çorbanın Hazırlanışı Tavuğu güzelce yıkayıp tencerede haşlayın.
  6. Haşlanmış tavuğu (deri ve kemiklerinden ayrılmış) ince ince doğrayın.
  7. Tavuk suyunu atmayın çünkü çorbamızı onunla yapıyoruz. Kenarda beklemesine izin verin.
  8. Çorbayı hazırlamak için tereyağını tencereye alın.
  9. Tereyağı eriyince unu ekleyip rengi değişip kokusu çıkana kadar 5 dakika kavurun.
  10. Sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. Bu adımdan sonra bir tel kürek kullanın.
  11. Tavuk suyunu yavaş yavaş tavaya dökün ve bir çırpma teli ile hızlıca karıştırın (un topaklanmaması için).
  12. Tavuk suyunu ekledikten sonra 2-3 su bardağı sıcak su ekleyip kaynatın.
  13. Kaynayınca tuzu ve tavukları ilave edin. 20-25 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  14. Bol limonlu sıcak servis yapın, afiyet olsun.

resimlerle Arabshi tarifi

  • Cümleler
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Beyaz lahana ve kabak salatası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın