tencerede izmir köftesi


İzmir Köfte tarifi için malzemeler kasede

  • 500 gr az yağlı dana kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı peksimet
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Diğer materyaller;

  • 4 patates
  • 6 adet yeşil biber
  • 2 domates

yağda kızartmak;

  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ

sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • iki bardak su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz (salça tuzluysa kullanmayın)

İzmir köfte tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Önce köftelerimizi yoğuralım.
  2. Kıymanın içine galeta unu, rendelenmiş soğan, yumurta ve diğer köfte malzemelerini ekleyip 10 dakika yoğurun.
  3. Serçe parmak boyunca köfteler oluşturuyoruz.
  4. Hazırladığımız köfteleri buzdolabında bir saat bekletiyoruz, eğer zamanımız kısıtlıysa beklemeye gerek yok.
  5. Patatesleri soyun, orta kalınlıkta yarım ay şeklinde kesin ve biberleri uzun ve ince doğrayın.
  6. Domatesleri orta kalınlıkta kesin.
  7. Bir tavaya veya tavaya sıvı yağı ekliyoruz ve sıcakken patatesleri tam pişmeden çok az kızartıyoruz.
  8. Kızarmış patatesleri bir tabağa alıp köfteleri iki tarafını da kızartıyoruz.
  9. Patatesleri köftelerin arasına yerleştirin.
  10. Domatesleri ve biberleri düzenleyin.
  11. Üzerine domates sosunu dökün.
  12. Orta ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. memnuniyetle.

İzmir’de fotoğraflı köfte tarifi

  • tatlı tarifi
  • izmir
  • köfteler
  • köfte tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Kasede
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Musluk Köftesi veya Masluka Tarifi (Video)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın