patatesli mantı

Patatesli ravioli tarifi için malzemeler

  • 2 büyük patates
  • 1 soğan
  • bir tutam kuru fesleğen
  • mümkün olduğunca un
  • 1 çay kaşığı tuz

İlk sos için

  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak

sos için;

  • 1 yemek kaşığı salça (hazır domates salçası ise 1, ev salçası ise 2)
  • 2 yemek kaşığı yağ

Patatesli mantı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Un, tuz ve ılık su ile hafif iri bir hamur yoğurun.
  2. Patatesleri ve soğanları küçük kareler halinde kesin ve baharat tuzunu ekleyin.
  3. Patatesler sulanacak, bu yüzden kevgir bir yana, onları tabağa koymayın.
  4. Hamuru büyük bir yufka haline getirdikten sonra büyük bir kare şeklinde kesip içine patatesleri koyup 4 tarafını demet şeklinde kapatıyoruz.
  5. Kaynar su ile bir tencereye alın, pişirin, süzün ve soğumaya bırakın.
  6. Önce sarımsaklı yoğurt dökülür, ardından yağda közlenmiş salça ile servis edilir.
  7. Bu arada salça ve yağı kızartırken salça açılıncaya kadar biraz su ilave edin. Instagram adresim sahibindenhertel’den.

Patatesli ravioli tarifi

  • tatlı tarifi
  • mantı
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Enfes sosuyla karnabaharı sevdiren tarif

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın