Yağ ve biber ile salamura balık

Biberli yağlı balık turşusu tarifi için malzemeler

  • 1 kilo balık biber
  • 10 diş sarımsak
  • 1.5 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı sirke
  • 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı şeker

Yağ ve biber tarifinde balık turşusu nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Biberi yıkayıp kurulayın. Orta ateşte yanmaz bir tavada biberleri kızartın.
  2. Diğer taraftan su, yağ ve sirkeyi tencereye koyun.
  3. Tuz ve şekeri ekleyelim.
  4. Tuz ve şeker eriyene kadar 5 dakika kaynatın.
  5. Önce kavanozun dibine sarımsakları koyalım.
  6. Üzerine biber koydum. Sarımsakları tekrar biberlerin arasına koyalım.
  7. Ardından közlenmiş biberleri içine atın.
  8. Kaynattığımız su, sirke ve yağ karışımını sıcak, güveçte tuz ve şekerin erimesi için dökelim.
  9. Kaynattığımız kavanozun kapağını sıkıca kapatıp ters çevirelim.
  10. Karanlık bir yerde soğumaya bırakın. Afiyet olsun 🤤😊 (Kavanozu açtıktan sonra buzdolabında bekletelim.)

Yağ ve biber ile balık turşusu tarifi

  • “balık
  • biber
  • Biber tarifleri
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Ekşi
  • Urfa yemekleri
  • sıvı yağ
  • Gıda

sonraki haber:

salamura zeytin biberi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın