tarhana unu

Tarhana Unu Tarifi Malzemeler

  • 3 kg süzme yoğurt (ev yapımı yoğurt)
  • 2 kilo biber
  • kilo yeşil biber
  • 1 kilo soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • Bir avuç taze nane
  • 1 yemek kaşığı acı biber (damak tadınıza göre ayarlayın)
  • 1 yemek kaşığı kekik (kurutulmuş)
  • 7 kg un (değişebilir hamur biraz ele yapışacak)

Tarhana unu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Yoğurt hariç tüm malzemeleri yıkayın ve bir tencerede hafif su ile pişirin.
  2. Pişirdikten sonra su süzülür ve soğumaya bırakılır.
  3. Soğuduktan sonra mikserle ezilir, süt ile karıştırılır ve un ile yoğurulmaya başlanır. 7 kilo un kullandım. Bu kadar unla hafif ele yapışan bir hamur elde ettim. Her kişiye düşen un miktarı yoğurdun kıvamına ve sebzelerin kıvamına göre değişebilir.
  4. Yoğurulan hamur 5-6 gün bekletilerek küçültülür. Bu süre zarfında her gün tekrar yoğurun.
  5. Hamurunuz küçüldükçe kabaracaktır, sık sık kontrol edin ki taşmasın. (Eksi isteyenler 10 günde tutabilir. Bu tamamen sizin zevkinize kalmış. 5 gün bana yetti.)
  6. 6 gün boyunca hamurları kaşık yardımıyla kek gibi sarmaların üzerine yayın.
  7. Hamuru kuruyana kadar karıştırın.
  8. Ters çevirirken daha küçük parçalara ayırın.
  9. Küçük parçaları da karıştırarak kurutun. (Bir buçuk günde kuruttum).
  10. Küçük parçalar kuruduğunda robottan geçirin, unu tekrar yere koyun ve iyice kurulayın. Kim deneyecekse eline sağlık.

resimli tarhana unu tarifi

  • tatlı tarifi
  • gün
  • hamur tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • bahis
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Tereyağlı pilav ve yeşil mercimek bulgur

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın